VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

04 20. Paskelbtas 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašas

Marytė Mankienė

Amerikiečių žurnalas “Times” vėl paskelbė 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą. Į jį pateko asmenybės iš politikos, ekonomikos, mokslo, visuomenės ir kultūros sričių.
Sąraše, be abejonės, yra JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama), įrašytas 62 numeriu, Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) (86 vieta), Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanjahu (Benyamin Netanyahu) (82 vieta) ir Tarptautinio valiutos fondo vadovė Kristina Lagard (Christine Lagard) (66 vieta). Ji, beje, yra vienintelė prancūzė sąraše, iš kurio šiais metais iškrito prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy).
Įtakingiausių pasaulio žmonių sąraše nėra Rusijos vadovų, tačiau į jį įtrauktas
pastaraisiais mėnesiais išpopuliarėjęs kovotojas su korupcija Aleksejus Navalnas. Tarp sąrašo naujokų yra ir programišių susivienijimas “Anonymous” - vienintelė organizacija šalia 99 personalijų.
Be kitų, įtakingiausiomis asmenybėmis “Times” įvardijo Europos centrinio banko vadovą Marijų Dragį (Mario Draghi) ir “Apple” vadovą Timą Kuką (Tim Cook).
Sąraše nėra nė vieno ne tik Baltijos šalių, bet ir Lenkijos atstovo.
Žurnalas kiekvienais metais renka įtakingiausių žmonių šimtuką. Į jį įtraukiami tie žmonės, kurių įtaka yra “ilgalaikė ir kartu - su retomis išimtimis - verta pagyrimų”, rašo “Times” savo portale.
Į įtakingiausiųjų sąrašą pateko tokios muzikos pasaulio garsenybės kaip Adelė (Adele), Rijana (Rihanna) ir Bejonsė (Beynoce). Vietos jame taip pat atsirado britų princesei Keit (Kate) bei jos seseriai Pipai (Pippa) ir netgi dizainerei Sarai Barton (Sarah Burton), kūrusiai vestuvinę suknelę princo Viljamo (William) žmonai.
Iš viso sąraše yra 38 moterys ir tai yra gerokai daugiau nei ankstesniais metais. Be to, jame taip stipriai nebevyrauja JAV atstovai.

Atgal