VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07 04. Lietuvos karinės jūrų pajėgos mini atkūrimo 20-ąsias metines

Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje Klaipėdoje trečiadienį vyks iškilminga Karinių jūrų pajėgų (KJP) padalinių ir laivų įgulų rikiuotė, skirta pajėgų atkūrimo 20-osioms metinėms paminėti.

Šiemet sukanka 20 metų nuo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų atkūrimo. 1992 m. liepos 4 d. krašto apsaugos ministro įsakymu Pakrančių apsaugos rinktinės Atskirajam laivų divizionui buvo įteiktos atkuriamų Lietuvos karinių jūrų pajėgų vėliavos.

Iškilmingame renginyje planuoja dalyvauti krašto apsaugos viceministras Mykolas Juozapavičius, Karinių jūrų pajėgų rikiuotę priims ir kariams apdovanojimus įteiks Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius. Taip pat yra pakviesti dalyvauti įvairių užsienio valstybių gynybos atašė Lietuvoje, Latvijos ir Estijos karinių jūrų pajėgų vadai, Lietuvos kariuomenės pajėgų ir tarnybų vadai ir viršininkai, Karinių jūrų pajėgų veteranai, bendradarbiaujančių su Karinių jūrų pajėgų laivais Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių merai ir šių savivaldybių delegacijos, taip pat kitų įvairių institucijų ir organizacijų, su kuriomis Karinės jūrų pajėgos bendradarbiauja, vadovai.

KJP kariai pajėgų atkūrimo proga Klaipėdos miesto gyventojus ir miesto svečius taip pat kviečia Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną, liepos 6-ąją, apsilankyti visų tipų KJP laivuose, stovinčiuose Kruizinių ir karo laivų terminale, taip pat apžiūrėti KJP atkūrimo 20-ies metų sukakties minėjimo proga įrengtą jūrų pajėgų ekspoziciją.

Atgal