VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07 20. Apdovanoti Lietuvos diplomatijai nusipelnę asmenys

Audrius Mickūnas

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis diplomatinių atstovybių vadovų suvažiavimo Vilniuje metu už nuopelnus Lietuvos diplomatijai apdovanojo praėjusį mėnesį anapilin išėjusį Seimo narį Justiną Karosą, parlamentarą Emanuelį Zingerį, diplomatus Petrą Zapolską, Egidijų Bičkauską ir Romą Joną Misiūną.
"Lietuvos užsienio politikoje ir diplomatijoje visada dirbo labai įvairūs žmonės. Bet žvelgiant iš platesnės perspektyvos, mūsų valstybės žingsniai tarptautinėje arenoje pasirodo labai nuoseklūs, o kelionės tikslas - vienas ir tas pats. Stipri Lietuva laisvoje Europoje", - Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime cituojamas teigė A.Ažubalis.
Pasak jo, apdovanotuosius vienija "neginčijami nuopelnai užtikrinant Lietuvos užsienio politikos sėkmę".
URM garbės ženklu "Lietuvos diplomatijos žvaigždė" po mirties apdovanotas buvęs parlamento narys, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas J. Karosas. Apdovanojimą atsiėmė žmona Vida Karosienė.
"Lietuvos diplomatijos žvaigždė" taip pat įteikta Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui E. Zingeriui.
URM medalio už nuopelnus Lietuvos diplomatijai Aukso kryžiumi apdovanotas buvęs Lietuvos vyriausybės nuolatinis atstovas Rusijoje E. Bičkauskas, Sidabro kryžiumi - buvęs Lietuvos ambasadorius Izraelyje R. J. Misiūnas ir dabartinis Lietuvos ambasadorius Italijoje P. Zapolskas, kuriam apdovanojimas skirtas už pastangas sugrąžinti į Lietuvą iš Italijos diplomatijos paveldą.

Atgal