VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

07 20. Bulgarija: teroristas mirtininkas atvyko į šalį iš anksto

Kostas Dikšaitis

Teroristas mirtininkas, trečiadienį susprogdinęs autobusą su turistais izraeliečiais Burgaso tarptautiniame oro uoste, atvyko į Bulgariją iš anksto ir nusikaltimo išvakarėse buvo Ravdos ir Pomorijės kurortuose.
Tai penktadienį Bulgarijos nacionalinės televizijos laidoje pranešė Burgaso apygardos prokurorė Kalina Čapkanova.
"Mes turime įrodymų, kad šis žmogus anksčiau buvo pastebėtas šalies teritorijoje. Jau apklaustas liudytojas, automobilius nuomojančios firmos savininkas. Jis atpažino spėjamą teroristą, kurį užfiksavo stebėjimo kameros. Įtariamasis norėjo vienai dienai išsinuomoti automobilį, angliškai jis kalbėjo su specifiniu akcentu. Sandoris neįvyko, kadangi verslininkas suabejojo savo kliento vairuotojo pažymėjimo tikrumu. Negavęs automobilio išsinuomoti, atvykėlis pasiekė Burgaso oro uostą taksi. Taip pat nustatytas jį vežęs vairuotojas”, - sakė K. Čapkanova.
Bulgarijos tyrėjai jau nustatė teroro akto įvykdymu įtariamo asmens DNR struktūrą, taip pat buvo paimti jo pirštų atspaudai, kurie nusiųsti JAV ir Izraelio specialiosioms tarnyboms, pranešė Bulgarijos vidaus reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas.
VRM vadovas taip pat pažymėjo, kad įtariamasis atvyko į Bulgariją 4-7 dienos iki teroro akto. Jis pateko į šalį su padirbtu vairuotojo pažymėjimu, neva išduotu Jungtinėse Valstijose.

Atgal