VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

08 14. Geriausi Lietuvos pajūrio gelbėtojai - Šventojoje

Palangoje vykusiame Lietuvos pajūrio gelbėjimo čempionate nepralenkiami buvo Šventosios gelbėtojai. Šį titulą jie iškovojo Palangoje po keletą valandų trukusios įnirtingos kovos.

Gelbėtojai iš Palangos, Šventosios, Klaipėdos bei Neringos dėl profesionaliausiųjų titulo susirungė pirmadienį. Maždaug keturias valandas trukusių varžybų metu pajūrio gelbėtojai turėjo pademonstruoti savo vikrumą, sumanumą, ištvermę, skęstančiųjų gelbėjimo, nešimo, dirbtinio kvėpavimo darymo ir kitus įgūdžius.

Po įnirtingos kovos susumavus rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtojais tapo Šventosios gelbėtojai. Antroji vieta atiteko Palangos pajūrio sergėtojams, trečioji - Klaipėdos gelbėtojams.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas pabrėžė, jog tokios profesionalumo varžybos reikalingos ne tik patiems pajūrio gelbėtojams, bet ir poilsiautojams. "Norime, kad pajūryje besiilsintys žmonės matytų, kokie gelbėtojai saugo jų gyvybes. Taip pat norisi, kad gelbėtojai tarpusavy pasidalintų patirtimi, pademonstruotų profesinius įgūdžius", - Lietuvos pajūrio gelbėtojų čempionato tikslus vardijo J. Pirožnikas.

Praėjusiais metais tokios profesinės gelbėtojų varžybos rengtos Klaipėdoje, kitąmet, pasak Palangos savivaldybės pranešimo, estafetė bus perduota Neringai.

Atgal