VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

09 18. Minėjimas Kaune

Vytauto g. 79/1 įsikūręs Kauno kultūros centras  šį šeštadienį (rugsėjo 15 d.) sukvietė vos vos į salę tilpusius žiūrovus, norinčius pasveikinti Kauno rusų klubą „Nadežda“ jo 15-os metų jubiliejaus proga. Klubas įsteigtas 1997 - aisias (juridiškai - 1999)  ir jo tikslas - vienyti rusus, gyvenančius Lietuvoje, palaikyti ryšius su istorine tėvyne, o to paties pavadinimo ansamblio  repertuare -  rusų liaudies dainos. Dabartinis klubo pirmininkas dainininkas Viktoras Tereščenko - šio susivienijimo siela ir dvasia.

Rusų romansus atlieka dainininkas Viktoras Tereščenko

Kaip ir dera, pirmieji jubiliatus sveikino miesto valdžios atstovai. Vicemeras Stanislovas Buškevičius pabrėžė, kad Kaunas didžiuojasi ir klubo veikla, ir jo ansambliu, sakė, kad yra žinių, jog tokio pavadinimo klubo būta dar prieškario Lietuvoje. Ypač daug šiltų žodžių buvo skirta azerbaidžaniečių dainininko Muslimo Magomajevo, kurio 70-metį minime šias metais,  dainų atlikėjui dainininkui Viktorui Tereščenko. Dainininkas yra dalyvavęs Lietuvos televizijos projektuose: „Lietuvos talentai“ ir „2 minutės šlovės“ -  pripažintas vienu geriausių atlikėjų.

Šokiu sveikina žinomi šokėai Indrė Kučinskaitė ir Edgaras Baltaragis

Pelnytų pagyrimo žodžių klubas susilaukė iš lenkų, totorių, vokiečių, armėnų bendrijų atstovų, o azerbaidžaniečių bendrijos „Azeri“ pirmininkas bei internetinės svetainės „Azeri.lt“ steigėjas pakvietė Kauno rusų klubo „Nadežda“ pirmininką  Viktorą Tereščenko koncertuoti Vilniuje ir viename Pietryčių Lietuvos rajonų. Nuskambėjo ir Rusų literatūros Deržavino klubo, Kauno kultūros centro „Mokslas - šviesa“, buvusiųjų klubo pirmininkų palinkėjimai. Nuostabiu šokiu jubiliatus sveikino sportinių šokių atlikėjai Indrė Kučinskaitė ir  Edgaras Baltaragis bei Europos sportinės gimnastikos prizininkė Gintarė Grigonytė. Sveikinimų maratoną baigęs Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Sergej Dmitrovas padovanojo ne tik prasmingus žodžius, bet ir juos palydintį simbolinio burinio laivo maketą lyg sakantį, kad reikia plaukti kaip plaukta, išskleidus visas bures.

Afiša, kviečianti į renginį

Visų lauktas koncertas - baigiamasis šventės akordas. Sodriu balsu į žiūrovus prabilęs Viktoras Tereščenko dainavo rusų romansus, kurių jo repertuare yra per 60, bei neapolietiškas dainas. Salė plojo neatsikvėpdama. Kaunas ir susirinkę į renginį svečiai buvo pakerėti savamokslio dainininko balsu.

Jubiliatai - rusų klubo "Nadežda" ansamblis "Nadežda"

Atgal