VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

09 18. Pradėtas statyti suskystintų gamtinių dujų laivas - saugykla

Pranas Kaminskas

Pabaigus suskystintų gamtinių dujų (SGD) laivo-saugyklos paruošiamąjį projektavimą, antradienį laivų statykloje Pietų Korėjoje oficialiai pradėtas statyti laivas - saugykla su dujinimo įrenginiu. Jis į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti 2014 m. antroje pusėje.

 AB “Klaipėdos nafta" generalinio direktoriaus Roko Masiulio teigimu, tai yra svarbi diena, nes pradedamas antrasis SGD laivo-saugyklos įgyvendinimo etapas - laivo statyba.

 "Tai yra fizinis laivo-saugyklos montavimas, kuris pradėtas nuo laivo korpuso plieno pjovimo darbų. Manau, jog laivo statybos darbai yra tvirtas SGD terminalo projekto įgyvendinimo pamatas, ant kurio po kiek daugiau nei dvejų metų pradės veikti laivas-saugykla. Labai džiugina tai, kad darbai atliekami tiksliai pagal numatytą grafiką, o tai skatina toliau tokiu pat sparčiu žingsniu judėti į priekį", - sakė jis.

 Laivo-saugyklos statybos darbai prasidėjo nuo plieno lakštų pjovimo darbų. Dažniausiai naudojamas įprastas anglinis plienas, tačiau konkrečiose vietose, kur yra didžiausios apkrovos laivo konstrukcijai, naudojamas didelio stiprumo plienas. Vien plieno konstrukcijos sudarys apie 25 tūkst. tonų laivo svorio, kai tuo tarpu visas laivas su įranga svers apie 36 tūkst. tonų.

Plienas pjaunamas automatiniu būdu, pasitelkiant specialias plazmines plieno pjovimo stakles. Planuojama, jog plieno pjovimo darbai užtruks iki 2013 kovo mėnesio.

 Atliekant šiuos darbus, bus įgyvendinami ir kiti gamybos etapai: surenkamų plieninių rėmų ir konstrukcijų ruošinių gamyba, modulių surinkimas, smėliavimas ir dažymas, vamzdynų ruošinių gamyba ir surinkimas, izoliacijos, šildymo vėdinimo sistemos ir interjero įrengimas, SGD talpyklų sistemų montavimas bei elektros automatikos įrengimas.

Atgal