VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

10 09. Baltijos šalių karinės oro pajėgos treniravosi kartu su amerikiečiais, čekais ir suomiais

Robertas Jurkūnas

Spalio 8-9 dienomis Baltijos šalyse vyko tryliktoji Baltijos regiono karinių oro pajėgų treniruotė, kurią organizavo NATO vyriausioji oro pajėgų vadavietė Ramšteine, Vokietijoje.
Treniruotės metu Baltijos šalių karinės oro pajėgos treniravosi kartu su NATO sąjungininkais ir partneriais - Čekijos, JAV ir Suomijos karinėmis oro pajėgomis.
Baltijos regiono karinių oro pajėgų treniruotėmis norima pademonstruoti NATO matomumą regione, įsipareigojimus kolektyviniam saugumui, sąjungininkų ir partnerių solidarumą ir pasitikėjimą.
Lietuvoje, Estijoje ir Latvijoje surengtoje treniruotėje dėmesys buvo skiriamas regioninių oro pajėgumų sąveikai.
Pratybose dalyvavo Lietuvos karinių oro pajėgų transporto lėktuvas C27J "Spartan", NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys ir Aviacijos bazėje Šiauliuose dislokuoti Čekijos karinių oro pajėgų kontingento kariai su JAS-39 "Gripen", taip pat Čekijos orlaiviai, Latvijos karinių oro pajėgų sraigtasparnis, Estijos karinių oro pajėgų orlaiviai, JAV karinių oro pajėgų orlaivis. Treniruotėje jau trečią kartą dalyvavo ir NATO partnerės Suomijos karinės oro pajėgos su naikintuvais.
Orlaivių operacijas valdė ir kontroliavo Bendrasis valdymo ir pranešimų centras Karmėlavoje, Uedeme, Vokietijoje, dislokuotas NATO Jungtinis oro operacijų centras, taip pat Valdymo ir pranešimų postas Amaryje, Estijoje.

Atgal