VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

10 19. E. ir V. Dudėnai perdavė paskutiniam tarpukario Lietuvos diplomatijos vadovui J. Urbšiui sukurtą medalį

Povilas Bakšys

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis spalio 16 dieną Vilniuje tarpukario Lietuvos diplomatijos istorijai paminėti skirtame renginyje pabrėžė diplomatijos paveldo įamžinimo ir įprasminimo svarbą.
Renginio metu Eglė ir Vytautas Dudėnai Lietuvos centriniam valstybės archyvui perdavė tarpukario Lietuvoje išleistus du knygos „Lietuvos sutartys su svetimomis valstybėmis 1919-1939" tomus.
Pagerbiant paskutinio tarpukario Lietuvos diplomatijos vadovo Juozo Urbšio (1896-1991) atminimą, E. ir V. Dudėnai Užsienio reikalų ministerijai dovanojo grafiko, medalių kūrėjo Petro Repšio sukurtą J. Urbšiui atminti skirtą medalį.
„Šis renginys yra dar vienas gražus žingsnis, atgaivinantis Lietuvos istorinę atmintį," - pažymėjo užsienio reikalų ministras.
Renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos centrinio valstybės archyvo direktorius Dalius Žižys, menininkas P. Repšys, J. Urbšio visuomeninės minties ir kultūros centro vadovas Arnas Simėnas, J.Urbšio artimieji.
URM bendradarbiaujant su Lietuvos centriniu archyvu ir kitomis institucijomis Lietuvai jau yra sugrąžinti Lozoraičių šeimos, Jurgio Baltrušaičio, Igno Šeiniaus ir kitų diplomatų archyvai. Užsienio reikalų ministerija vykdo tarpininko funkcijas, sugrąžintos vertybės yra perduodamos Lietuvos archyvams ir muziejams.

Atgal