VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

11 20. Laukiama kandidatų į G. Petkevičaitės-Bitės atminimo medalį

Marija Paškauskienė

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio "Tarnaukite Lietuvai" kandidatų vertinimo komisija kviečia teikti kandidatūras šiam medaliui gauti.
Medalis gali būti skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims, t. y. Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms, mokslo, mokymo, kultūros institucijoms ir asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus.
Siūlyti kandidatus apdovanoti šiuo medaliu turi teisę valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros institucijos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos.
Paraišką medaliui kartu su reikiamais dokumentais būtina pateikti iki 2012 m. gruodžio 31 d.
2011 m. balandžio 13 d. Seimo valdyba, minėdama rašytojos, Steigiamojo Seimo narės, visuomenės ir politikos veikėjos G. Petkevičaitės-Bitės 150-ąsias gimimo metines, įsteigė Lietuvos Respublikos Seimo apdovanojimą - Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalį "Tarnaukite Lietuvai".
Medalis skiriamas siekiant skatinti Lietuvos visuomenę dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą. Laureatai apdovanojami už nuopelnus penkiose srityse: už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui; už filantropinę veiklą, ypač jaunųjų kūrėjų skatinimą ir rėmimą; už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje; už parlamentarizmo tradicijų puoselėjimą ir skleidimą; už visuomeniškai aktualią publicistiką.
Seimo kanclerio įsakymu penkeriems metams sudaryta kandidatų vertinimo komisija.
Praėjusių metų kovo 30 d. iškilmingos medalių įteikimo ceremonijos metu Panevėžyje buvo apdovanoti devyniolika pirmųjų medalio laureatų.

Atgal