VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Įvykiai

12 04. Lietuva iš mažinamos Nyderlandų kariuomenės įsigijo karinės technikos

Laimis Mankus

Lietuvą pasiekus pirmajai iš Nyderlandų įsigytos karinės technikos siuntai ir pažymint sėkmingą šalių bendradarbiavimą gynybos srityje pirmadienį rengiamas l. e. p. krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės susitikimas su Nyderlandų Karalystės ambasadoriumi Korneliu Vilemu Spansu (Kornel Willem Spaans).
Pagal spalio mėnesį pasirašytą Lietuvos kariuomenės ir Nyderlandų finansų ministerijos karinės technikos pirkimo sutartį, iki gruodžio vidurio į Lietuvą bus atgabenta dalis įsigyjamos technikos - 20 sunkvežimių su ryšių, vadovavimo ir valdymo konteineriais, dvi lėktuvų kilimo ir tūpimo takų valymo transporto priemonės ir sniego valymo ir druskos barstymo sunkvežimis. Kita įsigytos technikos dalis - daugiau nei 50 transporto priemonių - kariuomenės dalinius pasieks iki 2013 metų vidurio.
Lietuvos kariuomenė iš Nyderlandų kariuomenės už ekonomiškai naudingą kainą įsigijo transporto priemonių, ryšių konteinerių ir aerodromo aptarnavimo technikos. Naudota, tačiau geros būklės technika bus perduota Sausumos ir Karinėms oro pajėgoms, kur pakeis pasenusią ir ekonomiškai nenaudingą šiuose daliniuose naudojamą techniką.
Nyderlandai, mažindami savo kariuomenę, siūlo kitoms šalims įsigyti jų naudojamas nenaujas transporto priemones už mažesnę nei rinkos kainą.
Bendra iš Nyderlandų įsigyjamos karinės technikos vertė - apie 10 mln. litų.

Atgal