VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

01 13. Prezidentūra apie SADM užsakytą socialinį modelį: tai valstybės pinigų plovimas

Su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene susitikusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė daugiausiai kritikos pažėrė dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) užsakyto socialinio modelio, kurio rengime dalyvavę SADM darbuotojai gavo papildomą piniginį atlygį.
Prezidentė atkreipė dėmesį, kad SADM užsakyta ir beveik 1,45 mln. eurų kainavusi socialinio modelio studija netenkino Vyriausybės, o jo rengimui buvo įdarbinta ir 14 ministerijos darbuotojų.
"Tai akivaizdus piktnaudžiavimo valstybės tarnyba pavyzdys. Valstybės tarnautojai savo tiesioginį darbą paverčia milijonus kainuojančiais projektais, patys juose dalyvauja ir už tai išmoka sau pinigus. Niekaip kitaip, kaip valstybės pinigų plovimu, pasipinigavimu, šios situacijos negalima pavadinti", - D. Grybauskaitės žodžius citavo atstovas spaudai Modestas Naudžius, pridūręs, kad tai yra visos Vyriausybės ir valstybės institucijų problema.
Ministrės A. Pabedinskienės teigimu, į Prezidentės išsakytus priekaištus bus atsižvelgta, ir jie bus sprendžiami. Pasak SADM vadovės, pinigai sumokėti tik už kai kurias studijos dalis, ir ne visos jos yra nupirktos. Anot ministrės, už studiją šiuo metu sumokėta per 868 tūkst. eurų, iš jų beveik 58 tūkst. eurų teko pačios ministerijos tarnautojams.
"Nutrauksime ir kontraktus, ir tas sutartis, kurios yra netikslingos ir kurios kelia abejonių visuomenei", - po susitikimo su šalies vadove kalbėjo A. Pabedinskienė
Ministrė informavo, kad 14 ministerijos darbuotojų dalyvauti socialinio modelio kūrime buvo pasirinkti pagal keturias savo kuruojamas sritis: darbo santykių, socialinio draudimo sistemos, užimtumo ir skurdo bei socialinės atskirties mažinimo. Nors mokslininkų parengtos rekomendacijos susilaukė tiek valdžios, tik visuomenės kritikos, A. Pabedinskienė tikino, kad dalis studijoje esančios medžiagos bus panaudota.

Atgal