VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

04 08. Lenkijoje sugriuvo dviaukštis namas

Tragedija šeštadienį įvyko Lenkijoje, Žemutinės Silezijos vaivadijos Svebodzicių mieste - čia 8.50 val. vietos laiku (9.50 val. Lietuvos laiku) sugriuvo senas daugiabutis namas, žuvo trys žmonės, praneša gazeta.pl.

Rytą gretimų namų gyventojai išgirdo triukšmą, o paskui pradėjo griūti ir byrėti sienos ant aplinkinių namų ir gatvės.

Kol kas nežinoma, kiek gyventojų buvo sugriuvusio namo viduje, tačiau čia registruota jų 17. Penki žmonės iš namų buvo išėję dar prieš įvykstant tragedijai. Septynis žmones pavyko iš po griuvėsių ištraukti, trys iš jų neišgyveno. Tarp neišgyvenusiųjų - du vaikai. Keturi žmonės pristatyti į ligonines.

Tarp išsigelbėjusių yra vaikas, kurį mama anksti rytą išsiuntė pirkti duonos. Kai jis apsipirkęs grįžo, namo jau nebuvo. Vaiku rūpinasi socialiniai darbuotojai.

Kaip skelbia gazeta.pl, toliau vyksta paieškos, dirba per 100 gelbėtojų, pasitelkti dresuoti šunys. Griuvėsiuose, turimais duomenimis, dar yra keturi suaugę žmonės. Gelbėjimo operacija yra labai sunki - gelbėtojai rankomis valo plytgalius, kad griuvėsiai dar labiau neužvirstų. Iš griuvėsių nesigirdi jokių signalų.

Svebodicų burmistras Bogdanas Kožuchovičius (Bogdan Kožuchowicz) sakė, kad prieš dvejus metus remontuotas šio seno namo stogas, o dėl jo techninės būklės nebuvo jokių perspėjimų. Dujų tinklai irgi buvo tvarkingi.

Kol kas nežinoma, kas galėjo sukelti namo griūtį. Pradžioje buvo manoma, kad sprogo dujos, tačiau dabar tai yra tik viena iš versijų.

Atgal