VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

04.17. Po sprogimo šalia autobusų su evakuojamais sirais žuvusiųjų skaičius išaugo iki 112

Po sprogimo šalia autobusų su evakuojamais sirais žuvusiųjų skaičius išaugo iki 112

Naujausiais duomenimis, per galingą sprogimą šalia autobusų, vežančių iš vyriausybės pajėgų kontroliuojamų miestų evakuojamus sirus, žuvo mažiausiai 112 žmonių, rašo BBC. 
Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių observatorija praneša, kad žuvo 98 pabėgėliai, o likusios aukos yra pagalbos darbuotojai ir sukilėlių kovotojai. Tarp aukų yra ir vaikų, teigia įvairūs šaltiniai. 
Dar daugiau sirų per sprogimą buvo sužeisti, todėl manoma, kad aukų skaičius tik augs. 
Sirijos vyriausybė teigia, kad sprogimą suorganizavo sukilėliai, nors įrodymų nepateikia. 
Savižudžio mikroautobusas, neva gabenęs humanitarinę pagalbą maistu, susprogo prie pat autobusų netoli sukilėlių kontroliuojamo Alepo. 
Pasiekus susitarimą, leista iš keturių Sirijos miestų evakuoti žmones, bet dabar baiminamasi panašių keršto išpuolių prieš vietinius gyventojus. Pagal planą iš viso turėtų būti išgabenti apie 20 tūkst. sirų. 
Naujienų agentūra AP skaičiuoja, kad šiuo metu apie 5 tūkst. vyriausybės evakuojamų gyventojų ir 2,2 tūkst. sirų iš sukilėlių valdomų miestų yra įstrigę kelyje. 
Savo kreipimesi į miestą ir pasaulį Velykų sekmadienį popiežius Pranciškus pasmerkė mirtiną išpuolį prieš autobusų vilkstinę. Pontifikas sprogdinimą netoli Alepo pavadino "šlykščia ataka prieš pabėgėlius". 
Praėjusį mėnesį Jungtinės Tautos padėtį apsiaustuose miestuose Sirijoje pavadino katastrofiška: daugiau kaip 64 tūkst. civilių "yra patekę į nesibaigiantį kasdienio smurto ir nepritekliaus ratą".

Atgal