VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

07 25. Kanadoje nusikaltimų skaičius pernai sumažėjo 6 proc. - daugiausia nuo 1972 metų

Kanadoje nusikaltimų skaičius 2011 metais sumažėjo 6 proc. - daugiausia nuo 1972 metų, remdamasi šalies statistikos agentūra skelbia BBC. 

Nepaisant eismo taisyklių pažeidimų, praėjusiais metais buvo pranešta apie 1 mln. 984 tūkst. 916 incidentų. Tai aštunti iš eilės metai, kai užfiksuotas nusikaltimų skaičiaus mažėjimas. 

Remiantis statistika, mažiau įvykdytų nusikaltimų, susijusių su nuosavybe, įsilaužimų ir automobilių vagysčių lėmė, kad nusikaltimų skaičius sumažėjo. Tačiau žmogžudysčių įvykdyta daugiau. 

Kanadoje nusikaltimai suintensyvėjo 1991 metais, tačiau nuo tada prasidėjo jų mažėjimas. 

Remiantis Kanados teisingumo statistikos centro surinktais duomenimis, kuriuos antradienį paviešino Kanados statistikos departamentas, žudynių padidėjimą 7 proc. lėmė tai, kad Albertos ir Kvebeko provincijose buvo įvykdyta daugiau žmogžudysčių. 

Tačiau pranešime teigiama, kad, "nepaisant nepastovumo kiekvienais metais, žudynių skaičius nuo piko 1970-ųjų viduryje mažėja". 

JAV Centrinės žvalgybos duomenimis, nusikaltimų skaičius JAV taip pat mažėja. 2011 metų pranešime sakoma, kad 2010-aisiais nusikaltimų per metus sumažėjo 6 proc. 

Atgal