VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

04.24. Pagerbti geriausi šalies bibliotekininkai

Jau devynioliktą kartą Lietuvoje rengiama Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidėjo geriausių 2018 metų bibliotekininkų apdovanojimu. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje padėkas ir premijas laureatams įteikė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

„Šiandien, minint Pasaulinę knygos dieną ir prasidedant Nacionalinei bibliotekų savaitei, sveikindamas laureatus kartu noriu padėkoti visai Lietuvos bibliotekininkų bendruomenei už jų svarbų kasdienį darbą. Bibliotekos vykdo gausybę pačių įvairiausių veiklų būdamos savo regionų pagrindiniais kultūros ir meno židiniais“, – sakė kultūros ministras.

Arūno Sartanavičiaus (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) nuotr.

Atsižvelgiant į Lietuvos bibliotekų tarybos rekomendacijas, 2018 metų geriausio bibliotekininko vardas suteiktas Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos vyresniajai bibliotekininkei Rimai Noreikienei už aktyvios, modernios, šiuolaikinės mokyklos bibliotekos idėjų sklaidą, aktyvų tarpinstitucinį ir tarptautinį bendradarbiavimą, siekiant keisti mokyklos bibliotekos veiklą ir įvaizdį.

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorei Nomedai Domeikienei suteiktas 2018 metų geriausio bibliotekos vadovo vardas už aktyviai vykdomą bibliotekos projektinę veiklą, efektyvių vadybos modelių diegimą, nuoseklų darbą diegiant inovatyvias neformalaus ugdymo, laisvalaikio praleidimo paslaugas, skaitymo populiarinimo ir auditorijų įtraukimo iniciatyvas, skatinančias bendrąjį miesto visuomenės dalyvavimą kultūroje.

Editai Sėdaitytei, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo centro vyriausiajai kultūrinių veiklų koordinatorei, suteiktas 2018 metų geriausio jaunojo bibliotekininko vardas už iniciatyvumą didinant bibliotekos teikiamų paslaugų prieinamumą ir kokybę, populiarinant skaitymą, vykdant projektinę veiklą, skleidžiant gerąją bibliotekos veiklos patirtį Lietuvoje ir užsienyje.

Šių metų Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės vienijanti tema „Ateik – sužinok ir išmok“. Jos metu bibliotekos atsiveria kaip kūrybinių ieškojimų ir atradimų erdvės: vyksta naujų knygų pristatymai, susitikimai su autoriais, organizuojami mokymai, kaip naudotis prenumeruojamomis duomenų bazėmis, išmaniaisiais įrenginiais knygoms skaityti ir meno objektams kurti. Ši savaitė atveria galimybę parodyti visuomenei bibliotekų pasirengimą dalyvauti bene visų valstybės ir savivaldybių strategijų įgyvendinime, ypač susijusių su žinių kūrimu ir sklaida, mokymusi visą gyvenimą, inovacijų ir kūrybiškumo skatinimu, raštingumo plėtojimu, socialine sanglauda.

Atgal