VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

06.14. Paroda Seime

Birutė Liškauskienė

Seimo nario Stasio Šedbaro iniciatyva  Lietuvos Respublikos Seimo trečiuosiuose rūmuose  iki birželio  17 dienos vyksta dailininkės Dianos Zviedrienės paroda „Trys spalvos-
geltona, žalia ir raudona“. Čia pateikiu autorės pamąstymus apie šią parodą:

„Aš priimu daugelį požiūrių, man tinka daug variantų. Mano paveiksluose galite pamatyti augalus. Tai nėra realizmas ar impresionizmas - neperteikiu vaizdo ar akimirkos. Mano paveikslai skatina paprastus norus - įbristi į pievą, paliesti delnu žiedą, įkvėpti saulės įkaitinto oro ir gyventi, gyventi pilna krūtine,  ir tuo mėgautis. Neniurzgiant, nekritikuojant, neieškant konceptualių prasmių žolės stiebo palinkimo kampe. Tiesiog būti - čia ir dabar. Šioje mums duotoje begalinio grožio visatoje. 

Augalai yra laikiniausias objektas visatos mąstais. Bet juose susitelkia visos įmanomos materijos spalvos. Jie ne tik užtikrina mūsų egzistenciją (gamina deguonį), bet ir veikia mūsų emocijas. Menas gimsta iš mąstymo ir yra skirtas mąstyti ir jausti. Mano paveikslų paprastume glūdi gili egzistencinė prasmė. Tapydama tai, kas labiausiai laikina, aš reflektuoju apie tai, kas yra amžina.

Man pasaulis yra gražus, įdomus, pilnas naujų įspūdžių. Ir kol galiu, kiek galiu geriu jį visą į save. Kiekvienas savo kūryba transliuojame tai, kas yra mumyse“.

Atgal