VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

04.15. NATO ministrų susitikime aptarta situacija Afganistane ir Rusijos veiksmai prie Ukrainos sienų

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį dalyvavo neeiliniame nuotoliniame NATO užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikime

Neeilinis posėdis surengtas siekiant aptarti saugumo situaciją Afganistane ir konsultuotis dėl laipsniško NATO misijos „Tvirta parama“ užbaigimo. Kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, susitikime sutarta, kad JAV ir sąjungininkai pradės koordinuotą pajėgų atitraukimą nuo gegužės 1 dienos ir visiškai išves pajėgas iš Afganistano iki rugsėjo 11 dienos. Sąjungininkai ir toliau diplomatinėmis, finansinėmis ir kitomis priemonėmis rems Afganistano žmones bei šios šalies vyriausybės įsipareigojimus taikos procesui.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas dalyvavo NATO užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikime. Eltos nuotr.

„Mūsų bendras tikslas – saugus ir tinkamai suplanuotas karių atitraukimas. Bendradarbiavimas su sąjungininkais bus kaip niekada svarbus“, – teigė krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Susitikime taip pat aptartas Rusijos karinių pajėgų telkimas prie Ukrainos sienų. Sąjungininkės vieningai įvertino Rusijos veiksmus kaip eskalacinius, nerimą keliančius ir nepateisinamus.

„Rusijos karinių pajėgų telkimas prie Ukrainos sienų primena 2014-2015 metus, kai Rusija įsiveržė į Ukrainos teritoriją ir aneksavo Krymo pusiasalį. Lietuva ragina NATO ir visą tarptautinę bendruomenę vieningai remti Ukrainą ir aiškiai perduoti Kremliui, kad kariniai veiksmai prieš Ukrainą turės skaudžių pasekmių pačiai Rusijai“, – sakė G. Landsbergis.

 

Atgal