VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

05.13. Kinijos gyventojų skaičius toliau auga: peržengė 1,4 milijardo ribą

Kinija pristatė savo kartą per dešimtmetį rengiamo surašymo rezultatus ir pranešė, kad jos gyventojų skaičius išaugo 5,4 proc. ir dabar viršija 1,4 milijardo.

Pareigūnų teigimu, Kinija „per pastarąjį dešimtmetį išlaikė nedidelį augimo tempą“, tvyrant būgštavimams, kad senėjanti visuomenė ir lėtėjantis gimstamumas kelia demografinės krizės grėsmę šalyje, antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje smarkiai mažėjant darbingo amžiaus piliečių skaičiui.

 Kinijos gyventojų skaičius išaugo 5,4 proc.
Oficialūs duomenys rodo, kad augimo tempas buvo mažiausias nuo praėjusio amžiaus 7-o dešimtmečio. 2016 metais Pekinas pakeitė šeimos planavimo taisykles, leisdamas šeimoms susilaukti dviejų vaikų. Toks žingsnis žengtas kilus susirūpinimui dėl sparčiai senstančios Kinijos visuomenės ir besitraukiančios darbo jėgos. Tačiau laukiamas demografinis sprogimas, turintis kompensuoti gyventojų senėjimą, dar neįvyko.
Besikeičiantį Kinijos visuomenės veidą aiškiai atspindi faktas, kad gyventojų miestuose padaugėjo 236,4 mln. – tai yra beveik 15 proc. daugiau nei per ankstesnį surašymą.
 

Atgal