VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

07.30. Vyriausybės kanclerė: santykiai su Pietų Korėja paremti tomis pačiomis vertybėmis ir demokratiniais principais

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė susitiko su Pietų Korėjos parlamento delegacija ir aptarė dvišalį bendradarbiavimą.

Vyriausybės kanclerė pirmiausia pasidžiaugė puikiais santykiais, paremtais pagarba toms pačioms pagrindinėms vertybėms ir demokratiniams principams. Šiais metais minimos 30-osios diplomatinių santykių tarp mūsų šalių užmezgimo metinės. Siekdama dar labiau stiprinti politinius ir ekonominius santykius su Korėjos Respublika, Lietuvos Vyriausybė nusprendė atidaryti ambasadą Seule 2021 m. rugsėjo 1 d.

Vyriausybės kanclerės Giedrės Balčytytės susitikimas su Pietų Korėjos parlamento delegacija

„Glaudus bendradarbiavimas su Pietų Korėja visų pirma reiškia didelę rinką Lietuvos verslui, naujas darbo vietas aukštųjų technologijų srityje. Ekonomikos, grįstos inovacijomis ir aukštą pridėtinę vertę kuriančiomis veiklomis, sukūrimas yra vienas iš Lietuvos strateginių tikslų“, – sakė G. Balčytytė.

Vyriausybės kanclerė pakvietė Pietų Korėjos verslo delegaciją apsilankyti Lietuvoje.

Aptarta koronaviruso ir pandemijos valdymo situacija. Lietuva atidžiai seka Pietų Korėjos veiksmus, kuriais kontroliuojamas koronaviruso plitimas. COVID-19 vakcinų gamyba yra dar viena perspektyvi bendradarbiavimo sritis. Kadangi Pietų Korėja ruošiasi vakcinų gamybai, Lietuva yra suinteresuota dalyvauti tiekiant komponentus arba vykdant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklas.

Susitikimo metu pasidžiaugta neseniai pasirašytu susitarimu dėl bendradarbiavimo kultūros, švietimo ir mokslo srityse, kas neabejotinai prisidės prie glaudesnių dvišalių ryšių. Tikimasi, kad artimiausiu metu bus baigtos derybos dėl Darbo atostogų susitarimo.

 

 

Atgal