VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Į pradžią

2022.11.27. VRM nutraukia bendradarbiavimą su Baltarusija

Vidaus reikalų ministerija nutraukia dvišalį bendradarbiavimo susitarimą su Baltarusijos Vidaus reikalų ministerija. 1993 m. pasirašytas susitarimas numato bendradarbiavimą ministerijų valdymo srityse. Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, praktinis susitarimo įgyvendinimas nevyksta nuo nesąžiningų prezidento rinkimų Baltarusijoje 2020 m.

„Lietuva nemato galimybių bendradarbiauti su priešiškais režimais. Baltarusija, būdama artima Kremliaus režimo sąjungininkė, prieš Lietuvą tęsianti hibridinę ataką ir savo pareigūnų rankomis stumdama neteisėtus migrantus į mūsų šalį, negali būti ir nebus Lietuvos partnerė nei vidaus reikalų, nei kitose srityse“, – teigia ministrė A. Bilotaitė.

Lietuva nuo Nepriklausomybės atgavimo pradžios su Baltarusija yra pasirašiusi eilę dvišalių susitarimų dėl bendradarbiavimo atitinkamose Vidaus reikalų ministerijos valdymo srityse, kurių nutraukimui reikalingas Vyriausybės sprendimas, taip pat pasirašyti ir keli tarpžinybiniai susitarimai.

Lietuva šiuo metu yra sustabdžiusi ir Europos Komisijos finansuojamų bendradarbiavimo per sieną programų su Baltarusija ir Rusija vykdymą.

Atgal