VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

06.09. Krašto apsaugos viceministras M. Abukevičius: „Prieiga prie naujų technologijų yra nacionalinio saugumo klausimas, todėl turime atsakingai rinktis partnerius bei gamintojus“

„ES neturi kito pasirinkimo, tik glaudžiau bendradarbiauti su JAV technologijų srityje“, – sakė Paryžiuje krašto apsaugos viceministras  Margiris Abukevičius, pabrėždamas, kad tik bendradarbiaujant su partneriais galime turėti įtaką tarptautiniu mastu. 

Antroji viceministro vizito diena Paryžiuje buvo skirta kibernetinio saugumo ir technologijų geopolitikos klausimams. M. Abukevičius skaitė pranešimą Paryžiaus kibernetinio saugumo savaitėje, susitiko su Nacionalinės Asamblėjos atstovais ir ANSSI vadovu Guillaume Poupard.

Diskusijų metu M. Abukevičius pabrėžė, kad prieiga prie naujų technologijų yra nacionalinio saugumo klausimas, todėl turime atsakingai rinktis partnerius bei gamintojus ir atsisakyti priklausomybės nuo Kinijos technologijų. 

Sprendžiant, kokių priemonių galėtų imtis ES didinant savo atsparumą kibernetinio saugumo srityje, viceministras pristatė Lietuvos pavyzdžius. 

 

 

Atgal