VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

07.16. Vinis į Daukanto a. rūmų fasadą

Česlovas Iškauskas

 

Prieš daugiau kaip dvejus metus, kai G. Nausėda dar tik sugalvojo balotiruotis į valstybės vadovus, po paskaitos Saulėtekio VU ekonomistams prilindau prie jo ir pakviečiau išgerti kavos. Tarsi ir turėjau tam ne tik žurnalistinio įžūlumo, bet ir teisę; mat, su juo bendravome jam dar būnant aspirantu universitete. Siūliausi jam padėti rinkimų kampanijoje, bet, žinoma, jis pasitelkė visą būrį jaunimo. Bet prie kavos puodelio pasakiau: susilauksite daug kritikos, taip pat - ir mano. 

Gitanas Nausėda

Prabėgo dveji metai. Prezidentą tarkuoja kas netingi. Paradoksalu, nors jis reiškia dešiniųjų pozicijas, bet jį labiausiai pliekia... konservatoriai. Ar jie jau nebe dešinieji? Po spaudos konferencijos G. Nausėda sulaukė įvairių priekaištų, dažnai jie tiesiog juokingi. Pavyzdžiui, garsus politOlogas (tyčia išryškinu kirtį) prikišo jo žmonai, kad ši "slapta" pasiskiepijo... Tai esą sumenkino Prezidento autoritetą. Kiti jį ėdė už jo atskleistą "klaidą"; esą jis nutarė nesikliauti žiniasklaida, o klausti tiesiog žmonių. Plunksnos broliai tiesiog pasiuto: kaip tai, juos menkina?

Jeigu kalbėtume iš esmės (čia ir skirta mano kritika), aš niekada nepulčiau vieno SAM už nesuvaldomą skiepijimą, kuris esą laidoja neapgalvotus G. Nausėdos pažadus iki Valstybės dienos paskiepyti 70 proc. gyventojų. Pirma, jam reikėjo išvengti nepamatuotų pažadų, antra, dėl tokios padėties kaltas ne ministras ar ne vien jis, o visa sistema...

Taigi, Prezidentas čia prašovė. Visa kita - priekaištai dėl jo komunikavimo, išvaizdos, ruošimosi kitai kadencijai -, tiesiai sakykime, vaikiški ir inertiški. Jis - normalus mažos šalies prezidentas. Ir man koktu ypač klausytis brolių žurnalistų, kurie stengiasi kalti vinį į Daukanto a. rūmų fasadą, ir ta vinis vis linksta ir linksta. O gal atleiskime jiems, nes jie nežino, ką daro?

 

Atgal