VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

09.07. Prezidentas pabrėžė bendradarbiavimo su Lenkija svarbą

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Lenkijos užsienio reikalų ministru Zbignevu Rau. Daugiausia dėmesio susitikime skirta nelegalios migracijos suvaldymo ir regioninio saugumo klausimams aptarti.

Prezidentas su Lenkijos užsienio reikalų ministru aptarė Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą atremiant Baltarusijos režimo hibridinę ataką ir suvaldant nelegalios migracijos srautus.

Šalies vadovas pažymėjo, kad situacija Lenkijos ir Lietuvos pasienyje su Baltarusija suponuoja poreikį keisti ES migracijos, prieglobsčio ir sienos apsaugos politiką, ir pakvietė šalių atsakingas institucijas aktyviai bendradarbiauti siekiant visai ES reikalingų pokyčių.

Lietuvos Prezidentas akcentavo, kad Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas sprendžiant regiono saugumo iššūkius yra ypač svarbus dabartiniame kontekste, šalių pasienyje vykstant „Zapad 2021“ pratyboms.

Prezidentas išreiškė padėką Lenkijai už pagalbą ir tarpininkavimą vykdant evakuacijos iš Afganistano misiją ir pabrėžė vertinantis šalių bendradarbiavimą gynybos srityje.

Susitikime taip pat skirta laiko lenkų tautinės mažumos Lietuvoje ir lietuvių tautinės mažumos Lenkijoje klausimams aptarti bei pažymėta, kad šioje srityje pastaraisiais metais pastebima itin pozityvi dinamika.

 

Atgal