VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

09.23. Prezidento vizitas Niujorke: dėmesys ekonominei diplomatijai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, viešėdamas Jungtinių Tautų Organizacijos renginiuose, tradiciškai skiria dėmesio ekonominei diplomatijai. Šalies vadovas Niujorke susitiko su daugiau kaip šimtmetį integruotų rizikos sprendimų srityje veikiančios JAV bendrovės „Moody‘s“ vadovu ir generaliniu direktoriumi Robertu Fauberiu ir Lietuvos padalinio vadovu Mariano Andrade Gonzalezu.

„Mūsų šalis žinoma pasaulyje lazerių industrijos laimėjimais, per pandemiją proveržį pasiekė gyvybės mokslų sritis. Dabar tinkamas metas plėtoti ir kitas kryptis, kurios prisidėtų kuriant aukštesnės pridėtinės vertės Lietuvos ekonomiką. Į klimato kaitos ir kibernetinio saugumo iššūkių valdymą orientuotos investicijos – svarbios ateičiai ir dera su augančia mūsų šalies ekosistema“, – teigė Prezidentas.

Susitikimo Niujorke metu didžiausiais dėmesys buvo skirtas galimoms naujoms plėtros ir investicijų sritims: klimato kaitos įtakos mažinimui ir rizikos valdymui bei kibernetinio saugumo stiprinimui ir susijusių sprendimų vystymui. Susitikime „Moody‘s“ atstovams buvo pristatyti Lietuvos ekonomikos atsparumo pandemijos iššūkiams rodikliai, Lietuvos pasiekimai ir ambicijos Žaliojo kurso srityje.

Lietuva nuo nepriklausomybės atgavimo sumažino šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas daugiau nei per pusę – 57 proc. ir siekia iki 2050 m. tapti klimatui neutralia valstybe. Kibernetinio saugumo plėtrą skatinantis teisinis reglamentavimas, tarptautinės regioninės iniciatyvos kuriant kooperavimosi centrus ir organizuojamos specializuotos studijų programos aukštosiose mokyklose sukuria palankią ekosistemą kibernetinio saugumo rizikos valdymo sprendimų industrijai Lietuvoje plėstis.

„Moody‘s“ pirmuosius žingsnius Lietuvoje žengė 2018 m. įsteigdama globalių operacijų centrą, kuriame šiuo metu dirba daugiau 150 specialistų.

Prezidento komunikacijos grupė

Atgal