VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

10.12. G. Landsbergis susitikime su JK užsienio reikalų sekretore E. Truss padėkojo JK už solidarumą dėl Kinijos

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Londone susitiko su Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų ir vystomojo bendradarbiavimo sekretore Elizabeth Truss. Susitikimo metu buvo pasidalinta pozicijomis dėl santykių su Kinija ir Rusija. Didelis dėmesys skirtas dvišalio ekonominio bendradarbiavimo perspektyvoms aptarti.

URM nuotr. 

Ministras padėkojo JK už indėlį stiprinant regioninį saugumą, akcentuodamas transatlantinių ryšių svarbą bei bendradarbiavimą NATO, sakoma URM pranešime. „Lietuva yra suinteresuota su JK toliau plėtoti tarpusavio ryšius įvairiose srityse. Matome didelį potencialą tolesnei ekonominių ryšių plėtrai, ypač tokiose srityse kaip gyvybės mokslai ir biotechnologijos, įskaitant vakcinų gamybą, inžinerinės, informacinės, ypač finansinės, technologijos“, − sakė ministras G. Landsbergis.

Ministras taip pat padėkojo JK už Lietuvos pasirinktos užsienio politikos krypties palaikymą ir solidarumą Kinijos diplomatinio ir ekonominio spaudimo Lietuvai akivaizdoje.

Pokalbio metu G. Landsbergis pažymėjo, kad „Lietuva pritaria ambicingiems tikslams klimato kaitos srityje ir kryptingai jų siekia. Didelį dėmesį skiriame atsinaujinančios energetikos plėtrai. Priimtas sprendimas statyti vieną didžiausių regione vėjo jėgainių parką, esame viena didžiausių saulės baterijų gamintojų Europoje.“

Šiais metais Lietuva ir JK mini diplomatinių santykių atkūrimo trisdešimtmetį.

Atgal