VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

01.28. Prezidentas su verslo atstovais aptarė ekonominės politikos darbotvarkę

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsdamas darbo dienų regionuose ciklą ketvirtadienį su komanda dirbo Marijampolėje ir, be kita ko, susitiko su regiono verslo bendruomene. Susitikime dalyvavo daugiau nei dešimties skirtingo dydžio ir specializacijos įmonių vadovai, su kuriais Prezidentas aptarė verslo regione tendencijas ir perspektyvas.

„Susitikimai su verslo bendruomenėmis regionuose leidžia tiesiogiai pajausti ekonomikos pulsą iš pačių rinkos dalyvių. Poreikis skatinti investicijas ir produktyvumą, pasitelkiant taip pat ir pelno mokesčio instrumentą, aktyvesnis darbo jėgos paklausos ir pasiūlos subalansavimas, pagalba gyventojams ir įmonėms atsveriant kainų augimo šokus – sprendimų kryptys, šiuo metu aktualiausios ekonominės politikos darbotvarkėje“, – susitikime su verslo atstovais akcentavo Prezidentas.

Susitikime taip pat kalbėta apie atskirų ekonomikos industrijų tendencijas, geopolitinių veiksnių poveikį šalies verslui, ilgalaikio finansavimosi galimybes.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad šią savaitę pagaliau pajudėjo kelių nacionalinių finansavimo įstaigų konsolidavimas į vieną finansavimo įstaigą. Tai svarbus žingsnis įgyvendinant nacionalinio plėtros banko ar fondo idėją, kurios aktualumą akcentuoju jau keletą metų. Neabejoju šio sprendimo nauda verslui. Finansų ministerijai kartu su kitomis ministerijomis dabar tenka uždavinys sklandžiai įvykdyti likusius procesinius įstaigų konsolidacijos etapus“, – sakė šalies vadovas, Marijampolės verslo atstovams teigiamai įvertinus sprendimą jungti nacionalines plėtros įstaigas.

Šiandien Prezidento vizito Šiauliuose metu taip pat numatytas apsilankymas Šiaulių regiono įmonėje „DOLOOP“. Ši įmonė siekdama minimalizuoti neigiamą poveikį aplinkai diegia žaliosios energijos, gamybos be atliekų, nuolatinio žaliavų ir energijos tausojimo sprendimus.

Atgal