VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.02.10. Premjerė su NATO delegacija aptarė saugumo stiprinimo regione klausimus

Vasario 9 d. Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju Mircea Geoana ir Karinio komiteto pirmininku admirolu Robu Baueriu.

Susitikimo metu aptarta saugumo situacija regione, destabilizuojantys Rusijos veiksmai, NATO gynybos ir atgrasymo stiprinimas bei papildomos saugumo priemonės Aljanso rytinėje dalyje.

Premjerė pabrėžė, kad Europai susiduriant su didžiausiu saugumo iššūkiu nuo šaltojo karo pabaigos ir Rusijai siekiant padalinti Europą į įtakos zonas, NATO vienybė ir tvirta pozicija yra kaip niekada svarbi.

„Susiduriame su precedento neturinčiu Rusijos karinių pajėgumų telkimu prie Ukrainos sienų ir Baltarusijoje. Tai iš esmės keičia saugumo situaciją regione, todėl dabar ypač svarbu stiprinti NATO saugumo priemones mūsų regione,“ – sakė I. Šimonytė.

Anot Ministrės Pirmininkės, reikia siekti ir tikėtis diplomatinio sprendimo, tačiau tuo pat metu svarbu suprasti, kad tik stipri ir principinga NATO reakcija gali paskatinti Rusiją deeskaluoti situaciją.

Atgal