VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

NAUJIENOS

2022.04.15. I. Šimonytė: infliacija sulėtės antroje metų pusėje natūraliuoju būdu

Premjerė Ingrida Šimonytė mano, kad infliacijos rodiklis šalyje ims mažėti antrojoje šių metų pusėje. Ministrė pirmininkė aiškina, kad taip turėtų įvykti, kadangi kainos praėjusiais metais ėmė augti būtent rudenį, todėl kainų pokytis už kelių mėnesių jau bus skaičiuojamas nuo aukštesnės lyginamosios bazės.

„Infliacija sulėtės antroje metų pusėje, tiesiog natūraliuoju būdu. Labai aukštas slenkstis, kuris buvo pasiektas praėjusių metų antroje pusėje, prasidėjus infliacijos spartėjimui, jeigu nebus kažkokių ypatingų, labai dramatiškų ekonominės situacijos pokyčių, infliacija sulėtės“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Premjerė tikino, kad valstybė imsis priemonių prieš tų kainų augimą, kurios yra reguliuojamos, nes rinkos kainų reguliavimas reikštų didesnę naštą mokesčių mokėtojams.

„Kainos yra arba reguliuojamos, arba rinkos. Visiškai užšaldyti kainų augimą reikštų, kad mes prisiimtume labai didelę naštą tokiu atveju, visi mokesčių mokėtojai duotuotų tas sumas iš biudžeto ir tai nebūtų teisingas signalas“, – sakė politikė.

 

Atgal