VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

01.11. Dėl koronaviruso protrūkio apribotas susisiekimas su dviem Kinijos miestais

Siekiant sustabdyti koronaviruso protrūkį, dalyje Kinijos Hebėjaus provincijos buvo apribotas žmonių judėjimas. Be to, buvo atliktas masinis 13 milijonų gyventojų testavimas Sintajaus ir Šidziadžuango miestuose, praneša „Deutsche Welle“.Naujų koronaviruso atvejų skaičius šeštadienį šioje šalyje padvigubėjo. Žemyninėje Kinijoje buvo užregistruoti 69 nauji atvejai, palyginus su 33 penktadienį. Nacionalinės sveikatos komisijos duomenimis, 21 iš šių žmonių užsikrėtė užsienyje.

Kinija. EPA-Eltos nuotr.

Be to, šeštadienį nustatyti 27, o penktadienį 38 besimptomiai COVID-19 atvejai, tačiau Kinija besimptomių atvejų nelaiko patvirtintais atvejais.

Dėl ligos protrūkio imta riboti gyventojų judėjimą. Pekine, prieš naudodamiesi taksi ar pavėžėtojų paslaugomis, keleiviai privalo nuskenuoti sveikatos kodą.

Po masinio tyrimo Hebejaus provincijoje, COVID-19 buvo diagnozuota 380 žmonių, dauguma jų gyvena provincijos sostinėje Šidziadžuange, 260 km į pietvakarius nuo Pekino. Mažiausiai 11 mln. gyventojų uždrausta išvykti iš miesto bent savaitę.

Keliolika atvejų taip pat patvirtinta Sintajaus mieste, apie 400 km į pietus nuo Pekino.

Šiuose miestuose nutrauktas viešojo transporto ir taksi eismas.

Dėl augančio COVID-19 sergamumo Hebėjuje nerimaujama, kad liga gali išplisti ir Pekine.

Kelionės tarp Hebėjaus provincijos ir Pekino apribotos, o žmonės vykstantis į Pekiną privalo pateikti dokumentus įrodančius, kad ten keliauja darbo reikalais.

 

Atgal