VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

02.22. Derybos baigėsi, derybos tęsiasi: „Brexit“ toliau reguliuos dvišalius santykius

Buvęs Jungtinės Karalystės (JK) „Brexit" derybininkas Deividas Frostas (David Frost) ir vėl buvo paskirtas kuruoti JK Vyriausybės derybas su ES dėl tolesnių dvišalių santykių.

D.Frostas taps Ministrų kabineto valstybės ministru, nuo kovo kuruosiančiu santykių su ES klausimus. Be kita ko, 55-erių diplomatas vadovaus bendram JK ir ES derybų komitetui.

Derybos baigėsi, derybos tęsiasi: „Brexit“ toliau reguliuos dvišalius santykius. EPA-Eltos nuotr.

D.Frostas šias pareigas perims iš Maiklo Govo (Michael Gove), kuris iki šiol kuravo konkretų „Brexit" sutarties įgyvendinimą bendrame komitete, kuriam taip pat vadovavo Europos Komisijos vicepirmininkas Marošas Šefčovičius.

Pastaruoju metu derybos daugiausia vyko dėl pereinamojo laikotarpio reglamentavimo Šiaurės Airijoje, kuri priklauso JK, tačiau jai bus taikomos ES bendrosios rinkos taisyklės.

„Esu pagerbtas galėdamas eiti ministro pareigas ir kuruoti mūsų santykius su ES po „Brexit". Darydamas tai, stoviu ant milžinų pečių", - „Twitter" paskyroje rašė D.Frostas.

Konservatorių politikas, kuris taip pat yra nerenkamų Lordų Rūmų narys, yra laikomas artimu premjero Boriso Džonsono (Boris Johnson) patikėtiniu.

Savo ruožtu opozicija kritikuoja D.Frosto paskyrimą dėl to, kad santykius su ES kuruosiantis politikas negalės atsakyti į parlamentarų klausimus kaip Bendruomenių Rūmų narys.

 

 

Atgal