VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

03.15. Popiežius Pranciškus: 10-osios Sirijos pilietinio karo metinės turi paskatinti dėti pastangas taikai pasiekti

Popiežius Pranciškus sekmadienį Sirijos pilietinį karą pavadino viena didžiausių šių laikų humanitarinių krizių ir pareiškė, kad 10-osios karo pradžios metinės turi paskatinti visas puses suteikti „bent lašelį vilties“ nuniokotai šaliai, praneša „Reuters“.2011 m. kovo viduryje taikiai prasidėję protestai virto didžiuliu konfliktu, į kurį įsitraukė vienos įtakingiausių pasaulio šalių, o jame žuvo šimtai tūkstančių žmonių bei milijonai buvo priversti bėgti iš savo namų.

„Dar kartą iš visos širdies tikiuosi, kad visos šio konflikto pusės parodys geranoriškumą, kad karo išsekinti gyventojai įgautų bent lašelį vilties“, – Šv. Petro aikštėje susirinkusiems keliems šimtams žmonių sekmadienio palaiminime sakė pontifikas.

Popiežius Pranciškus. EPA-Eltos nuotr.

„Sirijoje vyravo visų rūšių smurtas, o jos gyventojai patyrė kančią, ypač labiausiai pažeidžiami – vaikai, moterys ir senyvo amžiaus žmonės“, – teigė popiežius, pirmadienį sugrįžęs iš vizito į Sirijos kaimyną Iraką.

Jis taip pat paragino tarptautinę bendruomenę įsipareigoti nutraukti kovas ir padėti atstatyti šalį bei paspartinti ekonominį atsigavimą.

Netrukus po palaiminimo pontifikas kartu su tikinčiaisiais pasimeldė už „mylimą kankinę Siriją“.

 

Atgal