VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

11.30. Irako atstovai: antradienį – paskutinis reisas iš Baltarusijos

Paskutinis aviacijos kompanijos „Iraqi Airways“ reisas Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje atsidūrusiems migrantams irakiečiams išgabenti bus surengtas šiandien, lapkričio 30-ąją.

Tai pirmadienį pareiškė Irako migracijos ir perkeltųjų asmenų reikalų ministerijos atstovas spaudai Ali Abbasas Jahangiras.

„Daugiau kaip 1 800 Irako piliečių, įstrigusių Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, buvo evakuoti oro linijų bendrovės „Iraqi Airways“ lėktuvais“, - cituoja jį naujienų portalas „Shafaq News“. Pasak Jahangiro, „rytoj, antradienį, įvyks paskutinis reisas pasienyje įstrigusiems ir norintiems grįžti į tėvynę irakiečiams evakuoti“. Jis pabrėžė, kad migrantai iš Baltarusijos gabenami Irako vyriausybės lėšomis.

Lapkričio 18 d. kompanijos „Iraqi Airways“ lėktuvas atliko pirmąjį išvežamąjį skrydį maršrutu Minskas – Erbilis – Bagdadas su daugiau kaip 400 migrantų. Pasak Irako valdžios atstovų, į tėvynę iš viso turėtų parskristi apie 1,9 tūkst. žmonių.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos vadovą Aliaksandrą Lukašenką, dažnai vadinamą paskutiniu Europos diktatoriumi, tyčia skraidinant žmones iš krizių zonų, pavyzdžiui, Irako, ir stumiant juos prie ES sienos. Migrantai taip pat ne kartą skundėsi dėl netinkamo Baltarusijos pareigūnų elgesio.

Atgal