VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

02.07. JK į Lenkiją nusiųs dar 350 karių

 

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Benas Wallace'as (Benas Volesas) pirmadienį sakė, kad į Lenkiją bus nusiųsta dar 350 britų karių, pastiprinsiančių NATO rytinį sparną siekiant užkirsti kelią bet kokiai Rusijos agresijai.

Pasak B. Wallace'o, šie kariai pastiprins ten jau esantį 100 britų karių kontingentą, pernai nusiųstą padėti susidoroti su migracijos krize prie Baltarusijos sienos.

Tai bus „dvišalis dislokavimas siekiant pademonstruoti, kad galime dirbti drauge, ir pasiųsti aiškų signalą, kad Britanija ir Lenkija stovi petys į petį“, sakė gynybos sekretorius.

Baltarusija nusiųs į Siriją 200 karių

Baltarusija planuoja dislokuoti Sirijoje 200 karių, tarnausiančių ten drauge su rusų kontingentu, rodo pirmadienį paskelbtas Rusijos vyriausybės dokumentas.

Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos susitarimo projekte, kuriam pritarė Rusijos premjeras Michailas Mišustinas, sakoma, kad baltarusių kariai teiks „humanitarinę pagalbą“ gyventojams ne kovų zonose.

Rusija karinę kampaniją Sirijoje vykdo nuo 2015 metų ir drauge su Iranu padėjo Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybei po niokojamo pilietinio karo atgauti beveik visos šalies kontrolę.

Planai dislokuoti Sirijoje baltarusių karių atspindi vis glaudesnius Baltarusijos ir Rusijos ryšius gynybos srityje.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija didelėms bendroms pratyboms perkėlė į Baltarusiją savo karių iš Sibiro ir Tolimųjų Rytų. Tai dar labiau padidino Rusijos pajėgas prie Ukrainos ir pakurstė Vakarų nuogąstavimus dėl galimos invazijos į šią šalį.

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka ragino stiprinti ryšius su Maskva gynybos srityje ir neseniai pasiūlė Baltarusijoje dislokuoti rusų branduolinių ginklų.

Vakarams dėl susidorojimo su opozicija Baltarusijoje paskelbus sankcijų Minskui, A. Lukašenka vis labiau kliaujasi Kremliaus politine ir finansine parama. 

Atgal