VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2022.02.11. Slovakijos parlamentas po protestų patvirtino karinę sutartį su JAV

 Slovakijos įstatymų leidėjai trečiadienį priėmė prieštaringai vertinamą gynybos paktą su JAV, leidžiantį Vašingtonui sustiprinti savo buvimą šalyje išplečiant du karinius oro uostus.

Slovakijos įstatymų leidėjai priėmė prieštaringai vertinamą gynybos paktą su JAV, leidžiantį Vašingtonui sustiprinti savo buvimą šalyje išplečiant du karinius oro uostus.

Daug emocijų virė dėl sutarties, leidžiančios JAV išplėsti du Sliačo ir Kuchynos oro uostus. Parlamente kilo karšti dešiniųjų įstatymų leidėjų protestai, užgožę diskusiją šiuo klausimu. Pastarosiomis savaitėmis Bratislavoje ir kituose Slovakijos miestuose prieštaraujant sutarčiai buvo surengti gatvių protestai.

Gynybos ministras Jaroslavas Nadas praėjusią savaitę Vašingtone pasirašytą paktą teisino kaip saugumo garantiją Slovakijai. Nepaisant to, jai prieštaravo dvi Slovakijos socialdemokratinės opozicinės partijos, kaip ir dešinieji ekstremistai, jau šešerius metus turintys atstovų parlamente. Generalinė prokuratūra sausį taip pat reiškė nepritarimą sutarčiai, tvirtindama, kad ji suformuluota vienašališkai JAV naudai ir riboja Slovakijos suverenitetą.

 

 

 

Atgal