VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2022.04.20.Neteisėtų migrantų atvykimų į ES skaičius – didžiausias per šešerius metus

Neteisėtų migrantų sienos kirtimų į Europos Sąjungą (ES) skaičius šių metų pradžioje išaugo iki aukščiausio lygio nuo 2016 metų, pranešė bloko sienų apsaugos agentūra „Frontex“. Bandymų kirsti Lamanšo sąsiaurį iš ES į Didžiąją Britaniją skaičius išaugo beveik trigubai, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, rašoma pranešime.

„Frontex“ fiksuoja didelį į ES atvykstančių migrantų skaičiaus augimą
„Pirmasis šių metų ketvirtis pagal nelegalius sienos kirtimus prie ES išorės sienų buvo intensyviausias nuo 2015–2016 m. migracijos krizės“, kai 1,3 mln. nuo pilietinio karo bėgančių sirų ieškojo prieglobsčio Europoje, rašoma „Frontex“ pranešime.
Dauguma migrantų, neteisėtai atvykstančių į ES jos rytiniame ir pietiniame flange, siekė persikelti į kitas ES šalis arba į buvusią ES narę Didžiąją Britaniją. Lamanšo sąsiaurio maršrutas iš ES į Didžiąją Britaniją nuo 2021 m. pradžios išaugo 190 proc., pranešė „Frontex“. Agentūros teigimu, būta beveik 8 900 sienos kirtimų, tačiau „pusei jų buvo užkirstas kelias“ dar tik išvykstant, o pusę išgelbėjo britų valdžia. „Frontex“ pridūrė, kad „sausumos patruliai ir oro stebėjimas aptiko 55 proc. išvykimų“ jūra į Didžiąją Britaniją.

 

Atgal