VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

2022.11.05.Ukrainiečiai apvertė visas prognozes aukštyn kojom

Laurynas Kasčiūnas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas

Jeigu dar prieš pusę metų Vakaruose daug kas sakydavo, kad ukrainiečiai šaunuoliai, kaunasi labai gerai, bet dar koks mėnuo, ir jau Donbasas, o gal ir visa Ukrainos dalis iki Dniepro bus okupuota rusų, tai dabar jau svarstymai tokie, ar ukrainiečiai turi eiti atsiimti Krymą, ar ne. Ukrainiečiai apvertė visas prognozes aukštyn kojom.

V.Putinas jau siunčia signalus, kad derybų jis norėtų čia ir dabar. Ko jis siekia? Supratęs, kad Kijevo nebeužims, marionetinio nepasistatys, jis nori įtvirtinti naują geopolitinę realybę – Rusijos okupuotas teritorijas įtvirtinti kaip naują "raudonąją liniją", už kurios jis neva nesitrauks.

Mes aiškiai sakome, kad Ukraina pati apsispręs, kada pradėti derybas. V.Zelenskis derėsis tik tada, kai atsiims viską, kas priklauso Ukrainai. Todėl mūsų uždavinys - padėti ukrainiečiams tai padaryti.

Tad klausimas – ar padedame Ukrainai priešintis Rusijos agresijai, ar padedame Ukrainai taip, kad ji laimėtų karą ir atkurtų savo teritorinį vientisumą - vis dar nėra iki galo atsakytas.

Atgal