VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

01.16. Prezidentas paragino ministrus deramai pasiruošti biudžeto svarstymui Europos Vadovų Taryboje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika, finansų ministru Viliumi Šapoka, energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu ir žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu.

Susitikimo metu aptarti svarbiausi Europos Sąjungos daugiametės finansinės perspektyvos klausimai, ruošiantis š.m. vasario 21 d. vyksiančiam Europos Vadovų Tarybos neeiliniam posėdžiui.

LR Prezidento kanceliarijos nuotr.

Šalies vadovas su ministrais aptarė Lietuvos derybines pozicijas ir tolesnius veiksmus, siekiant sąžiningo ir tvaraus ES biudžeto bei deramo finansavimo žemės ūkio, sanglaudos politikos ir tokioms naujoms sritims kaip kova su klimato kaita.

„Lietuvai svarbiausios yra keturios sritys, kurioms reikalinga nuosekli ir ryžtinga derybinė pozicija, svarstant Europos Sąjungos daugiametę finansinę perspektyvą. Tai yra sanglaudos politika, tiesioginės išmokos ūkininkams, Kaliningrado tranzito programa ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo programa. Susitikimo metu sutarėme dėl artimiausių darbų, kuriuos turi padaryti atitinkamos valstybės institucijos“, – po susitikimo sakė Prezidentas.

Atgal