VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

04.14. Jungtinė Lietuvos komanda dalyvauja didžiausiose pasaulyje kibernetinės gynybos pratybose

Balandžio 13-16 dienomis vyksta didžiausios ir kompleksiškiausios tarptautinės kibernetinės gynybos pratybos pasaulyje „Locked Shields 2021“. NATO Bendros kibernetinės gynybos kompetencijos centro (NATO CCD COE), veikiančio Estijoje (Taline), organizuojamose pratybose dalyvauja ir jungtinė Lietuvos komanda, sudaryta iš Krašto apsaugos ministerijos, Nacionalinio kibernetinio saugumo centro, Lietuvos kariuomenės, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Lietuvos energetikos ir privataus sektoriaus atstovų.

Šiemet pratybose ypatingas dėmesys yra skiriamas koordinacijai tarp kibernetinės gynybos ir strateginio lygmens sprendimų priėmėjų bei jų gebėjimams suprasti informacinių sistemų tarpusavio sąsajas. Pratybų dalyviai taip pat susidurs su įvairaus pobūdžio kibernetinėmis grėsmėmis ir turės parodyti savo gebėjimus apginti specialiai pratybų tikslams simuliuojamas gyvybiškai svarbias paslaugas ir ypatingos svarbos infrastruktūrą nuo kibernetinių atakų.

Organizatoriai pratybų metu taikys įvairias technines ir strategines simuliacijas, tikrindami dalyvaujančių komandų naudojamas kibernetinių incidentų valdymo procedūras, apimančias tiek strateginio ir operatyvinio lygmens sprendimų priėmimą, tiek civilinės ir karinės infrastruktūros bei pajėgumų gynimą.

Pagal pratybų scenarijų, išgalvota sala Berilija patiria blogėjančią saugumo situaciją, kurią dar labiau apsunkina koordinuotos kibernetinės atakos prieš pagrindines Berilijos karines ir civilines informacinių technologijų sistemas.

Šiemet pratybos organizuojamos nuotoliniu būdu, kai ir organizatoriai, ir komandos dalyvaus prisijungdami iš savo valstybių.

 

Atgal