VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

06.14. A. Merkel: J. Bidenas G7 viršūnių susitikimui suteikė proveržio

JAV prezidentas Joe Bidenas „suteikė proveržio“ G7 viršūnių susitikimui, sekmadienį sakė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, besibaigiant Kornvalyje, pietvakarių Anglijoje, vykstančiam trijų dienų susitikimui.

„Tai nereiškia, kad pasaulis, JAV prezidentu išsirinkus Joe Bideną, daugiau nebeturi jokių problemų, – žurnalistams sakė A. Merkel. – Tačiau galime dirbti su nauju proveržiu, siekdami išspręsti tas problemas. Manau, kad yra gerai tai, jog šią G7 konferenciją buvome konkretesni.“

Šis G7 viršūnių susitikimas buvo pirmasis nuo J. Bideno kadencijos pradžios. JAV prezidentui tai buvo puiki proga atnaujinti santykius po ketverių Donaldo Trumpo kadencijos metų.

 Angela Merkel. EPA-Eltos nuotr.

Konferencijos metu aptarti pandemijos ir klimato kaitos klausimai.

A. Merkel teigimu, J. Bideno sprendimas dėl JAV sugrįžimo prie Paryžiaus klimato susitarimo gerokai palengvino G7 diskusiją.

Vokietijos kanclerė, kuri Kornvalyje akis į akį susitikio su J. Bidenu, buvo pakviesta liepos 15 d. vizitui į Baltuosius rūmus.

Šis G7 viršūnių susitikimas A. Merkel, kaip Vokietijos kanclerei, buvo jau 15-as ir paskutinis. Po rugsėjį Vokietijoje vyksiančių parlamento rinkimų A. Merkel planuoja trauktis iš pareigų.

 

Atgal