VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.10.01.Prezidentas kartu su ES vadovais pasmerkė Rusijos vykdomą nelegalią Ukrainos teritorijų aneksiją ir pakartojo tvirtą paramą Ukrainai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su Europos Vadovų Taryboje dalyvaujančiais ES šalių narių vadovais paskelbė bendrą pareiškimą dėl Rusijos vykdomos nelegalios Ukrainos teritorijų aneksijos.

ES šalių vadovai bendrame pareiškime smerkia nelegalią Rusijos vykdomą Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono regionų aneksiją. Pareiškime teigiama, kad šie Rusijos veiksmai pažeidžia taisyklėmis grįstą tarptautinę tvarką ir tarptautinę teisę, taip pat kelia grėsmę globaliam saugumui. 

Europos vadovai savo pareiškime akcentuoja, kad niekada nepripažins šios nelegalios Ukrainos teritorijų aneksijos, o Rusijos veiksmai neturi jokios teisinės galios.

„Krymas, Doneckas, Luhanskas, Zaporižia ir Chersonas yra Ukraina. Raginame viso pasaulio valstybes ir tarptautines organizacijas nepripažinti šios nelegalios aneksijos“, – rašoma vadovų pareiškime.

Pareiškime pabrėžiama, kad ES sustiprins Rusijos nelegalius veiksmus ribojančias priemones ir didins Rusijai spaudimą siekiant užbaigti karą. ES lyderiai taip pat pažymėjo, kad ir toliau karinėmis, ekonominėmis, politinėmis, socialinėmis ir finansinėmis priemonėmis rems Ukrainą kovoje prieš šalį agresorę – Rusiją.

Su pilnu pareiškimo tekstu galite susipažinti čia

 

 

 

Atgal