VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.10.11. Prezidentas Rukloje susitiko su kariais

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį lankėsi Rukloje įsikūrusiame Vokietijos brigados Lietuvoje priešakinės vadavietės štabe, kur susitiko su kariais iš Vokietijos.

Susitikime dalyvavo į Lietuvą šią savaitę atvykę Vokietijos 41-osios brigados bataliono kariai, taip pat nuo rugsėjo Lietuvoje nuolatiniam buvimui dislokuoto brigados valdymo elemento kariai ir jų vadovybė.

Prezidentas vizito metu domėjosi Vokietijos karinių vienetų pasirengimu priešakinei gynybai ir įvairioms kovinėms užduotims, kartu su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu stebėjo Gaižiūnų poligone vykstančias bendras Lietuvos ir Vokietijos karių pratybas „Greitas grifonas“.

„Noriu pasidžiaugti, kad Vokietija laikosi savo prisiimtų įsipareigojimų – iki šiol investavusi į mūsų šalies karinę infrastruktūrą, tai tęsia toliau. Madride vykusiame NATO viršūnių susitikime priimti sprendimai yra įgyvendinami, tai demonstruoja papildomų karių Lietuvoje dislokavimas ir šiuo metu vykstančios dvišalės pratybos“, – sakė šalies vadovas.

Prezidento teigimu, turime toliau stiprinti NATO rytinį sparną ir įtvirtinti regiono saugumo architektūrą, o tam būtinas sklandus Lietuvos ir Vokietijos karinis bendradarbiavimas. Pasak šalies vadovo, bendros lietuvių ir vokiečių karių pratybos padės ateityje užtikrinti abiejų šalių kariuomenių padalinių kokybišką pasirengimą ir aukštą sąveikavimo lygį.

Šalies vadovas pabrėžė, kad privalome nepamiršti ir savo kaip priimančiosios šalies įsipareigojimų – Lietuva turi užtikrinti reikiamą infrastruktūrą papildomoms karinėms pajėgoms iš Vokietijos.

„Turime išlaikyti tinkamą Lietuvos krašto gynybos sistemos finansavimą, toliau plėtoti ir gerinti karinę, logistinę, apgyvendinimo infrastruktūrą“, –  teigė Prezidentas.

 

 

 

 

Atgal