VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

06.24. Gavusiems išankstinę senatvės pensiją ir turintiems didelį darbo stažą pensijos nemažės

 

Birželio 23 d. Seimas po svarstymo pritarė Socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisoms, kuriuo siūloma nemažinti senatvės pensijos dydžio asmenims, gavusiems išankstinę senatvės pensiją, jei išankstinę pensiją asmuo gavo ne ilgiau kaip trejus metus ir jo darbo stažas, skiriant išankstinę pensiją, yra ne mažesnis kaip 40 metų (2021 m. ir anksčiau). Reikalavimas turėti sukauptą darbo stažą dėl pensijos nemažinimo kasmet būtų proporcingai didinamas, kol 2031 m. ir vėliau pasiektų 45 metus.

Įstatymo projekte taip pat numatyta, kad paskirtos iki 2020 m. gruodžio 31 d. senatvės pensijos, gavusiems išankstinę senatvės pensiją asmenims, nemažinamos dėl išankstinės senatvės pensijos gavimo, jeigu jų gavėjai išankstinę pensiją gavo ne ilgiau kaip trejus metus, ir jų stažas skiriant išankstinę pensiją yra ne mažesnis kaip 40 metų.

Nesumažintas senatvės pensijas šiems asmenims siūloma pradėti mokėti ne vėliau kaip iki 2021 m. kovo 31 d., išmokant nuo 2021 m. sausio 1 d. susidariusį pensijų dydžių skirtumą.

Numatoma įstatymo įsigaliojimo data – 2021 m. sausio 1 d.

Po svarstymo už teisės akto projektą balsavo 68 Seimo nariai, prieš – 4, susilaikė – 18. Tam, kad jis būtų priimtas, Seimas turės balsuoti dar kartą.

Atgal