VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

07.10. Ekspertai vis garsiau kalba apie antrąją COVID – 19 bangą

Saulius Skvernelis

Ministras Pirmininkas

Pirmąją koronaviruso bangą mes atlaikėme – ir tikrai neblogai. Deja, tai nereiškia, kad jau galime pilnai atsipalaiduoti ir leisti sau viską.

Neapgaudinėkime savęs. Privalome atidžiai sekti ir analizuoti situaciją kitose valstybėse (ką ir darome), turime būti pasirengę.

Matome, kas jau vyksta kai kuriose šalyse: fiksuojami nauji infekcijos protrūkiai, kai kur – tiesiog žaibiški, ekspertai vis garsiau kalba apie antrąją COVID – 19 bangą.

PSO ragina Europą neatsipalaiduoti.Sipa / Scanpix

Tai vyksta net ir tose valstybėse, kurios su pirmąja banga susidorojo sėkmingai, ne prasčiau už Lietuvą. Neturime tokios prabangos tikėtis, kad pas mus to nenutiks. Privalome išlikti budrūs ir pasiruošę.

Todėl šiandien paprašiau kitos savaitės Vyriausybės posėdžiui parengti projektą dėl būtinųjų apsaugos priemonių taikymo viešajame transporte, prekybos vietose ir uždaruose renginiuose. Beje, būtent tokiose vietose naujos infekcijos bangos dažniausiai ir kilo kitose šalyse.

Nesakau, kad šis projektas kitą savaitę tikrai bus priimtas ir kaukės bus grąžintos. Kol kas tai – atsargumo priemonė, kurios gali prireikti, jei matysime, kad užsikrėtimų skaičius didėja. Labai tikiuosi, kad to nenutiks ir grįžti prie kaukių bei kitų priemonių nereikės.

Kol kas nenorėčiau sakyti, kad esame ant antrosios bangos slenksčio. Kol kas dar kartą norėčiau paprašyti mūsų visų elgtis atsakingai ir sąmoningai. Čia ypač taikau tiems žmonėms, kurie į Lietuvą grįžta iš užsienio.

Atgal