VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

01.25. Šiaurės ir Baltijos šalys kreipėsi į TVF dėl tarpvalstybinio pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikų regione analizės

Aštuonios šalys, priklausančios Tarptautinio valiutos fondo (TVF) Šiaurės ir Baltijos šalių grupei, kreipėsi į TVF, prašydamos atlikti regioninę pinigų plovimo (PP) ir teroristų finansavimo (TF) grėsmių ir pažeidžiamumo analizę.

Šiaurės ir Baltijos šalys savanoriškai paprašė TVF išnagrinėti reikšmingiausias PP/TF grėsmes ir pažeidžiamumą regione, atsižvelgdamos į glaudžius finansų sistemų tarpusavio ryšius, ypač – į didelį tarpvalstybinių bankų tinklų ir ryšių mastą Šiaurės ir Baltijos šalių regione. TVF vertinamas kaip patikimas ir nepriklausomas pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos ekspertas, tad jo įtraukimas suteikia galimybę atlikti išsamią viso regiono rizikų analizę, įvertinti pažangą mažinant šias rizikas ir parengti rekomendacijas ateičiai.

TVF pradės darbus 2021 m. sausio mėn., o išvadų tikimasi 2022 m. viduryje. Į regiono analizę bus įtrauktos aštuonios šalys: Danija, Estija, Suomija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija ir Švedija.

Finansų ministerija

Atgal