VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.03. P A R E I Š K I M A S 2021-02-03

 

J. E. Gitanui Nausėdai -

LR Prezidentui.

 

Gerb. Viktorijai Čmilytei-Nielsen -

LR Seimo Pirmininkei.

 

Gerb. Ingridai Šimonytei -

LR Vyriausybės Ministrei Pirmininkei.

 

 

P A R E I Š K I M A S

2021-02-03

 

              Nesibaigia prasidėjęs informacinis karas prieš Lietuvos Respubliką bei LR Seimo narį istoriką profesorių Valdą Rakutį - vieną sąžiningiausių karą ir rezistenciją tyrinėjančių istorikų, parašiusį dalykiniu bei pilietiniu požiūriu aukšto lygio straipsnį, apmąstantį holokausto atminties problemą, kviečiantį ieškoti jo priežasčių ir platesnio supratimo. Viskas teisingai ir nuoširdžiai pasakyta. Tačiau ši tiesa kai kam nepatinka. Demokratinėje Lietuvoje savo mintis reikšti niekam neuždrausta. Užjaučiame žydų tautą, patyrusią tragediją Vokietijos nacių viešpatavimo metais. Tačiau, kaip rodo daugybė istorinių faktų, visose tautose pasitaikydavo kolaborantų. Nesmagu, kad ponia Faina Kukliansky įsijautusi į cenzūrės ir prokurorės vaidmenį, neretai garsėja savo netaktiškais pareiškimais su kiršinimo aspektu.

                   Prasidėjo nepagrįstas puolimas ir prieš LGGRT Centrą. Pertvarkos metu visada būna patenkintų ir nepatenkintų. Čia veikia ir iš šalies tos pačios kurstytojiškos jėgos, kurioms nepatinka Centro pozicija, nuosekliai ginanti istorinę tiesą, 1941 metų Birželio sukilimo dalyvių ir kitų kovojusių bei žuvusių už Lietuvos laisvę žmonių atminimą.

                Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio vardu prašome padaryti poveikį, kad būtų nutraukti nepagrįsti išpuoliai prieš garbingąjį istoriką Valdą Rakutį ir prieš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą.

 

 

Pagarbiai

 

 

Lietuvos Laivės Kovos Sąjūdžio

Tarybos pirmininkas

Giedrius Gataveckas

 

 

Lietuvos Laivės Kovos Sąjūdžio

Tarybos narys

Zigmas Tamakauskas

 

Atgal