VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.09. VIEŠAS PAREIŠKIMAS

Pensininkas

    Neseniai pasirodė informacija, kad „net 17“ istorikų nepatenkinti Genocido centro vadovybės, asmeniškai gen. Direktoriaus prof. Ado Jakubausko, darbo principais t.y. jo politizuotas požiūris į skaudžius praeities įvykius. Nesuprantamas teiginys, kad noras peržiūrėti centro veiklą ją pakoreguoti,  peržiūrėti finansų naudojimą yra politizavimas. Aš labai aiškiai ir tvirtai įsitikinęs, kad šių „istorijos korifėjų“ veikla – tai nieko neveikimas, parazitavimas centro sąskaita.

          2019 m. vasario mėn. parašiau pareiškimą, kad būtų parengti dokumentai mano dėdės partizano apdovanojimui. Ponai istorikai taip „uoliai“ dirbo net dvejus metus ir tik gerb. A. Jakubauskui pradėjus eiti pareigas šis klausimas buvo nedelsiant išspręstas. Suprantama, argi patiks vadovas, kuris iš gaunančių atlyginimus, reikalauja atlikti ir jiems priklausančius darbus. Kilus ažiotažui dėl paprasčiausių vidaus klausimų tuojau pat įsijungė pagrindiniai G. centro menkinimo specialistai tai Bruveris, Valatka, Makaraitytė, Miliūtė ir kt. Vienu žodžiu visa „karaliaus Vinokuro kariauna“. Jie bando apginti savo principinę poziciją, kad Holokaustas yra lygių neturintis nusikaltimas žmonijos istorijoje, stengiasi visomis išgalėmis paneigti 1941m. birželio sukilimą, visiškai ištrinti 1940-41m.vykdytą baisų kruviną terorą kurį daugumoje vykdė žydai. Neištrint jums iš tautos atminties masinių žudynių Pravieniškėse, Rainių tragedijos ar trijų chirurgų Žemgulio, Mačiulio ir Gudonio žvėriško nužudymo Panevėžio ligoninėje.

Lietuva turi tautos atminties bastioną – Genocido centrą. Reikia tik džiaugtis, kad jam vadovauja toks Lietuvos Valstybės patriotas, kaip prof. Adas Jakubauskas, todėl niekam to bastiono nepavyks įveikti.

             Ponas Bruveri, noriu tamstos paklausti,- ar viską ką bandai komentuoti pats matei ar tik girdėjai?

            Ar matei kaip pusnuogis vaikas stovėdamas kaimo keliuko dulkėse ištiesęs rankutes link enkavedistų vedamos mamos klykia: - mamyte kada sugrįšit? O aš mačiau, nes tai buvau aš.

           Ar stovėjai prie artimo žmogaus palaikų išniekintų purvinoje turgaus aikštėje?

O aš stovėjau, todėl prašau nustok pilt pamazgas ant tautos atminties ir liaukis vadovautis principu,- drėbk kuo pakliuvo, gal vis kas nors prilips.

             Gerb. Seimo ir Vyriausybės nariai nesileiskit apmulkinami netikrų pranašų, neleiskite šiems sovietiniu raugu permirkusiems veikėjams dergti dorus Lietuvos piliečius.

 

 

                                                

 

 

Atgal