VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ, AKTUALIJOS

02.11. Premjerė prašo susilaikyti nuo nebūtinų paslaugų, apsilankymų prekybos vietose

Vyriausybei nuo pirmadienio atlaisvinus kai kurias karantino sąlygas, premjerė Ingrida Šimonytė prašo žmonių vis tiek susilaikyti nuo nebūtinų paslaugų, apsilankymų prekybos vietose, kontaktų.

„Turiu prašymą klientams, kurie planuotų aplankyti paslaugų teikėjus ar prekybos vietas, vis dėl to labai prašyčiau įvertinti būtinybę pasinaudoti konkrečiomis paslaugomis nuo kitos savaitės, ar kažkur nuvykti jau kitą savaitę, kadangi rekomendacijos vengti nebūtinų kontaktų išlieka“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė I. Šimonytė.

 

„Mes vis dar turime po keliolika žmonių mirštančių kasdien, turime virš tūkstančio žmonių, kurie yra ligoninėse, neskaitant tų virš šimto, kurie yra reanimacijos palatose, todėl kažkas negauna būtinų sveikatos paslaugų. Mes vis dar turime papildomai stengtis visi, kad situacija gerėtų, kad atvejų skaičius mažėtų, ir greičiau galėtume grįžti į įprastą gyvenimą“, – pažymėjo premjerė.

I. Šimonytė pabrėžė, kad tik rekomendacijų laikymasis yra „būdas išvengti trečio karantino, kurio Vyriausybė visomis išgalėmis norėtų išvengti“.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė leisti nuo kitos savaitės atidaryti atskirą įėjimą turinčias ne maisto prekių parduotuves ir kirpyklas bei grožio salonus. 

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad karantino lengvinimai priimti, siekiant užtikrinti lygias veiklos sąlygas smulkiam ir vidutiniam verslui bei pagerėjus epidemiologinei situacijai.

Vyriausybė taip pat leido vykdyti ne maisto prekių prekybą lauko sąlygomis nuo laikinų prekybos įrenginių.

Judėjimo ir susibūrimų apribojimai Vyriausybės nutarimu nėra keičiami.

Kirpyklos, grožio salonai ir dauguma ne maisto prekių parduotuvių Lietuvoje uždarytos nuo gruodžio 16 dienos.

 

Atgal