VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

10.12. „Vilniaus nacionalinio stadiono“ komentaras dėl Vilniaus miesto savivaldybės ir „Axis Industries“ derybų

Visų pirma, mums labai keista dabartinė Vilniaus savivaldybės pozicija, jiems žinant, kad šiuo metu vis dar vyksta teismo procesai, elgtis taip, lyg UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ jau būtų galutinai pašalintas iš konkurso, yra tiek neteisinga, tiek ir nesąžininga. Dar rugpjūčio mėn. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė UAB „Vilniaus nacionalinio stadiono“ kasacinį skundą, o galutinis teismo sprendimas bus paskelbtas po 8 dienų t. y. spalio 19 dieną.

Bendrovė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ siekia, jog būtų grąžinta į nacionalinio stadiono konkursą ir būtų vertinamas jos pateikto preliminaraus pasiūlymo turinys.

Stebėdami Vilniaus miesto savivaldybės ir UAB „Axis Industries“ derybas, matome tendencingus veiksmus, kad visi procesai yra skubinami, siekiant kuo greičiau užbaigti konkursą su vienu dalyviu, taip pat įvairiais viešais pranešimais bandoma formuoti politikų, visuomenės, o tuo pačiu ir teismų nuomonę. Jau tendencija tapo tai, kad teismo sprendimų paskelbimo išvakarėse, Vilniaus miesto savivaldybė paskelbia apie sėkmingą derybų eigą su kitu likusiu dalyviu, tuo pačiu formuodama poziciją, kad UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ konkurse jau yra nebepageidaujamas.

Kol Aukščiausiasis Teismas nepriėmė sprendimo dėl UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“, toks neargumentuotas konkurso procedūrų skubinimas, sudaro pagrindą išvadai, kad yra besąlygiškai palaikomas vienintelis konkurse paliktas dalyvis. Nuo pat pradžių savivaldybė taikė dvigubus standartus – UAB „Axis Industries“ ne tik nepateikė pasiūlymo kaip reikalauja sąlygos, bet ir neatitiko kvalifikacinio reikalavimo jau pirminiame konkurso etape.

Nuo pat pradžių buvome ir esame pasirengę diskusijai, kad kilęs ginčas būtų baigtas pačiu efektyviausiu ir operatyviausiu būdu – taikos sutartimi, tačiau institucijos to nenorėjo. Šiuo metu laukiame Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo.

Be to, savivaldybės pažadai dėl įvairios sporto infrastruktūros statybų Vilniaus mieste terminų ir kainų subliuško vėl, kai baseinų statybos vėl pabrango, o atidarymo terminai taip pat nusikėlė. Beje, baseiną stato ta pati „Axis Industries“.

Atgal