VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

11.09. Pasaulio Fintech lyderiai Lietuvoje – ką žada 2019 metai?

Fintech pasaulio žemėlapyje ryškiai matoma Lietuva į Vilnių subūrė aukščiausio lygio tarptautinius finansų ir technologijų ekspertus, verslo ir mokslo atstovus iš Lietuvos ir viso pasaulio. Didžiausioje regione finansinių technologijų konferencijoje „The Fintech Inn“ jie diskutavo apie naujų technologijų šuolį mokėjimų, investavimo ir kitose finansinių paslaugų srityse.

„Esame ryškiai matomi pasaulio Fintech žemėlapyje ir niekam jau nekyla abejonių, kad Lietuva to verta. Nuolat itin sparčiai tobuliname reguliavimo ir priežiūros sistemą, mokestinę ir verslo aplinką, instrumentus vartotojų ir duomenų apsaugai bei kibernetiniam saugumui ir nežadame sustoti“, – teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

2016 m. finansinių technologijų plėtra buvo įtraukta į Vyriausybės programinių prioritetų sąrašą. Finansinių technologijų sektorius Lietuvoje sparčiai auga, šalyje steigiasi naujos įmonės ir darbo vietos. Šiuo metu Lietuvoje veikia virš 120 šios srities bendrovių ir šis skaičius nuolat didėja.

„Ši konferencija jos dalyviams ne tik suteikia galimybę sužinoti apie Lietuvos iniciatyvas ir įgyvendinamas naujoves, bet ir apsikeisti nuomonėmis bei užmegzti naudingus verslo ryšius. Konferencijos metu aptartos naujos idėjos leis dar labiau pagerinti verslo aplinką finansinių technologijų plėtrai Lietuvoje, kartu sustiprinant vartotojų ir duomenų apsaugą bei suvaldant galimas rizikas“, - sako V. Šapoka.

Lietuva savo patirtimi kuriant inovacijų plėtrai palankią aplinką dalinasi užsienyje – vien šiemet Finansų ministerijos atstovai  šia tema pranešimus skaitė įvairiose konferencijose JAV, Jungtinėje Karalystėje, Austrijoje, Pietų Korėjoje, Kinijoje, Indonezijoje ir kt. Tokių konferencijų metu užmegzti ryšiai pritraukia į Lietuvą Fintech pasaulio lyderius steigti verslus mūsų šalyje, atveria eksporto rinkas, taip pat leidžia į šiandien vykstančią Fintech konferenciją prisikviesti žinomų finansų ir technologijų ekspertų.

Konferenciją „The FinTech Inn“ organizuoja Finansų ministerija, Lietuvos bankas, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ – komanda, kuri apjungė savo jėgas paversti Lietuvą Fintech lydere Baltijos ir Šiaurės šalių regione. Šiemet konferencijoje iš viso lankysis apie 1500 finansų rinkų politikos formuotojų, akademikų ir verslo atstovų iš Lietuvos ir viso pasaulio.

Atgal